ZCV KEISTAD

Wat doen wij?

ZCV Keistad is in basis opgezet voor het organiseren van radio vossenjachten op de CB, welke met de auto op kilometers gereden worden. Dit organiseren wij 12 maal per jaar op de tweede zaterdag van de maand. Dit is een vast feit. Wij gebruiken de kanalen CB 1, 20, 3 en 22.

De inschrijving start om 19.30 uur. Rijders schrijven zich in, kilometerstand wordt geregistreerd en men heeft de gelegenheid tot het nuttigen van een kop koffie etc in het clubgebouw. Om 20.00 uur worden de rijders weg gestart met voor een ieder een lijst met het vossengebied daarin. Met een CB ontvanger ook wel bakkie genoemd hebben de rijders veelal een externe Signaalmeter en ontvangst antenne op de auto. Doormiddel van het draaien van de auto kan de richting bepaald worden van het vossensignaal. Wij zenden een constant signaal uit zonder onderbrekingen. Het gaat er om wie de kortste route rijdt naar de vossen toe. Het is dus een combinatie van goed peilen en navigeren, en vooral slim zijn. Onze vossen zijn slim, maar de rijders ook. Onderweg is er bij de tweede vos warme koffie of fris en wat te snoepen. Er zijn op een gewone avond vier vossen welke op volgorde gezocht moeten worden. De laatste vos gaat om 23:45 de lucht uit. Dan gaat iedereen terug naar de eind-locatie en kan onder genot van een betaalbare consumptie en snack napraten in het warme clubgebouw.

Er altijd een leuke loterij en de bekendmaking van de daguitslag. We hebben voor de winnaars een leuke prijs en nummers 2 en 3 krijgen een kleinigheidje. En ook gaan we weer een troostprijs invoeren. We rijden in competitieverband van 12 ritten. De twee slechtste kunnen weg gestreept worden. En zo is er dan na de rit van december een clubkampioen bekend van dat competitiejaar. Er is onder onze rijders een positieve en goede strijd gaande voor dit kampioenschap. Verder maken wij in ons reglement gebruik van ons KVS ofwel Kilometer Verrekening Systeem. We hebben een traject van 12.000 meter uitgezet. Zo is gebleken dat weinig auto’s dit ook als 12.0 aangeven. Ruim 80% van de rijders heeft een afwijking naar boven. Hetgeen inhoudt dat je altijd in het nadeel bent ten opzichte van de andere rijders welke een lagere waarde aangeven over de 12.000 meter. Dit hebben we in een tabel vastgelegd en zo wordt het voor een ieder weer een beetje eerlijker qua gereden stand. Dit is als je mee wilt doen voor de competitie verplicht. Er leiden vele wegen naar Rome dus ook hier zal wel een gaatje zitten, maar we proberen het systeem zo eerlijk mogelijk te laten verlopen. Dit hebben we met elkaar ook zo afgesproken en vastgelegd in het reglement.